Spennende aktiviteter

Role Playing Games – RPG (rollespill)

mediumVil du gjerne utvikle din formidlingsevne eller fortellerstemme, finnes det en rekke spennende aktiviteter der ute som kan hjelpe deg med dette. En av dem er såkalte RPG-spill, der du tar på deg en viss rolle og må formidle denne så godt du bare kan til andre spillere. Det beste eksempelet her er Dungeons & Dragons, ett av de eldste spillene av denne typen. Det aller første av disse spillene kom så tidlig som i 1974 som et bordspill, men er i dag både dataspill og enklere varianter til mobilt bruk. Klassiske Dungeons & Dragons tvinger deg dog til å bruke en rekke kognitive evner, etterligninger, logikk og fantasi for å formidle hvem du er til andre spillere. En perfekt måte å bruke hodet, samt matematiske utregninger, for å utvikle din formidlingsevne. Det finnes flere lignende rollespill du kan spille med fem-seks andre spillere samtidig, men Dungeons & Dragons har holdt seg på toppen av popularitetskalaen gjennom over førti år med god grunn.

Ord/mimespill

For å kunne fortelle ting på en spennende måte som opptar lytteren, er det viktig å ha et godt ordforråd. Opptrer du live, er det også smart å utvikle sin evne til å bruke kroppsspråk. Flere klassiske ord- og mimespill vil hjelpe deg med dette. Den mest kjente er Scrabble, selvfølgelig, men den seneste tiden er det Wordfeud som gjelder. Her må du virkelig ta i bruk alle ord du kan for å vinne – fra hverdagslige, korte ord til langt mindre kjente, lange ord fra det klassiske språket vi brukte før i tiden. Leser du bøker ofte, vil du kunne bruke kunnskapen her. Visste du forresten at gründeren bak Wordfeud er norsk? Mimespill er også et godt verktøy for formidlingsevnen, siden du blir nødt til å bruke ukonvensjonelle metoder for å få folk rundt deg til å forstå hva du mener. Dessuten trenger du ikke kjøpe noe som helst – det er bare å sette i gang neste gang du har besøk!

Mysteriespill

cluedoMordmysterier har alltid vært populære. Det er noe med tankeprosessen rundt slike spill som får oss til å bryte igjennom den kunstige boblen vi blir presset til å leve i. Man må glemme alle sine fordommer, og forvente det uventede. I denne kategorien er det et spill som har kommet i nye utgaver over årene, det finnes som mobilspill og nå finnes det også som spilleautomat som troner høyest: Cluedo sitter nemlig på toppen, og populariteten har fått spillutviklerne til å skape de mange variantene av denne klassikeren. Fortellerstemmen er viktig om du blir satt til å lese opp gåtene, mens nødvendigheten av å tenke utenfor boksen vil få deg til å se på ting fra en ny vinkel.

Moderne dans

Før i tiden var ballett og teater utrolig populære, men nå om dagen er det moderne dans og moderne forestillinger som gjelder. Formidlingen av følelser og tanker gjennom dans har dog ikke blitt borte, den har bare fått nye former. Om du skriver deg opp på kurs i skuespill eller moderne dans, vil du få erfaring å formidle ting gjennom bevegelser og rytmer. En fantastisk mulighet til å trene opp fortellerstemmen også, samtidig som sceneskrekken sakte, men sikkert blir borte.

Privacy Policy