Tusen og én natt

tusen-och-en-nattEt av de mest legendariske eventyr eller historiefortellinger er boken Tusen og én natt. Litt fordi historiene kommer fra orienten, men også fordi historiene er like aktuelle den dag i dag, med fortellinger om utroskap, svik, hevn og tilgivelse.

De første spor etter denne boken stammer helt tilbake til år 750, hvor det ble snakket om en bok med tusen fortellinger. Mange av historiene i bøkene er nok mye eldre og har nok blitt delt muntlig gjennom flere generasjoner. I dag er både moderne bøker, filmer og spill inspirert av boken, som først ble gitt ut skriftlig i perioden 1704-1717 av Antoine Galland.

Slike fantastiske fortellinger blir gjerne opphav til andre typer underholdning også. Se bare på Disneys film Aladdin, som er bare én av mange filmer løst basert på bokens innhold. En av de mest populære spilleautomatene på nett er Arabian Nights. Spillet er helt klart inspirert av Tusen og én natt, og du kan lese mer om spillet samt flere spill i samme kategori, med flotte gevinster, bonuser og skyhøye jackpotter hos . Til og med reiseoperatører som KLM frister med at de kan gjøre eventyret levende – til en viss grad, så klart – for spenningssøkende romantikere.

Tusen og én natt er i dag kjent som en av de mest berømte arabiske samlinger av historier. I boken finner du alle typer sjangere, som enkle noveller, tragedier, komedier og legendariske sagn om historiske skikkelser. Dette er en bok de fleste bør ha kjennskap til og ikke minst lese. Det er en historieforelesning innpakket i interessante detaljer, beskrivende ord og vakre omgivelser. Fantasien får fritt utløp i denne gamle fortellingen om det gamle Østen.

Privacy Policy